ВестиЛокалне

Председница Шубарић и директорица Нићић угостиле малца генијалца Немању Јовановића

Председница Општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић и директорица за образовање Бранкица Нићић угостиле су осмогодишњег Немању Јовановића из Батуса, који је освојио прво место на осмој међународној олимпијади из менталне аритметике, недавно одржаној у Београду. Председница Шубарић поклонила му је таблет рачунар.

Млади Немања, иначе ученик првог разреда Основне школе и прве године у школи „Малац Генијалац“, био је најбољи у брзом рачунању, победивши у категорији од шесте до дванаесте године. На олимпијади је иначе учествовало преко 500 деце из десет земаља.

Председница Шубарић и директорица Нићић, Немању су угостиле заједно са кординаторком школе „Малац Генијалац“ Милицом Поповић.

Иако скорман и помало стидљив поносно им је показао освојени пехар и диплому, објаснивши при том на који начин брзо рачуна.

Честитајући му инзванредан резултат, председница Шубарић је овом младом генијалцу поклонила таблет рачунар.

„Сви смо веома поносни на Немањин успех. Могу да кажем само једно велико браво. Немањин резултат само показује да наша општина може да се похвали талентованом и вредном децом“, казала је председница.

Иначе, школа „Малац Генијалац“ у Грачаници постоји преко пет година и ради према програму хикари, јапанском програму менталне аритметике, која је, према речима Милице Поповић, добра за развијање концентрације, фокуса и памћења.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон