ВестиКосово

Суд у Приштини одбија да ублажи меру притвора Слађану Трајковићу

Суд у Приштини поново је одбио предлоге одбране Слађана Трајковића да му се судски притвор замени блажом мером, за коју је понуђено и јемство, након чега је одбрана поднела жалбу на одлуку суда.

Слађан Трајковић је од децембра 2022. године у затвору Грдовац код Подујева, а оптужен је да је наводно починио ратни злочин. Данас му је у Приштини настављено суђење, саслушањем сведока тужилаштва.

Један од сведока није дошао на суђење, а бранилац Слађана Трајковића, адвокат Дејан Васић, каже да је у досадашњем процесу саслушан важан број сведока.

„Индикативно је да један број сведока који се односи на један догађај из оптужнице не долази на суђење”, рекао је Васић, не желећи да коментарише данашње сведочење сведока тужилаштва Влазнима Краснићија.

Краснићи је изјавио да је оптуженог Слађана Трајковића видео 22. маја 1999 године код гробља у Вучитрну у полицијској униформи, али да са њим није разговарао, иако су се познавали.

Краснићи је са породицом тога дана доведен код гробља у Вучитрну, где је, како је навео, било око 1.000 Албанаца.

Слично сведоку са претходног рочишта, и данашњи је навео да су полицајци одвојили мушкарце од жена и деце и одвели их у халу спортова.

Тврди да су их приликом уласка у камионе полицајци тукли, да су их потом одвели у Косовску Митровицу, и “да су остали живи захваљујући Богу”.

Навео је да му се Слађан Трајковић извинио зато што не може да му помогне.

Сведок је у изјави полицији навео да је Трајковића видео и након сукоба у униформи локалне полиције у Косовској Митровици, а данас је на питање адвоката, поновио те наводе.

Наставак суђења је 4. и 5. јула у 9.30.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон