Косово

Вучић: Доплатићемо људима са Косова за превоз до прелаза, да могу да подигну новац

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Београд Србима са Косова и свима који примања остварују у динарима, доплаћивати за превоз до административних прелаза, како би на аутоматима и банкама могли да подигну новац.

„Платићемо 2.500, платићемо и 5.000 динара више па ћемо им на Брњаку и Јарињу, али и Мердару и у Кончуљу поставити аутомате, банке и друго и плаћаћемо превоз. Живот Србима постаје несносан и за то су криви и Приштина и они који су заједно са нама потписали споразум“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је одлука Приштине о динару безобзирност и нестварно фолирање оних који се праве да не разумеју о чему је реч. Приштина донесе противправну одлуку и сви се сложе, а онда вас зову на разговор и прихвате све постулате Приштине које је имплементирала и ако то не пихватите, кажу две стране нису биле спремне за компромис.

„То је као да сте ме лупили мотком по глави, а неко трећи дође и каже нису обе стране хтеле да се зауставе. Нећемо постићи никакав договор у вези динара, већ тражимо решење како да исплаћујемо плате и пензије нашем народу и нећемо да учествујемо у нечему што није правно. Не пада нам на памет“, рекао је Вучић.

Додао је, да ако хоће да омогуће људима да примају плате и пензије, да је то у реду, али они не желе ни логичне ствари да прихвате.

„Ако неће државној банци да дају лиценцу, неће ни приватној, јер је српска. Сви знамо ко на дивљачки начин покушава да спречи Србе да остваре своја елементарна права“, рекао је Вучић.

Додао је и да стране државе тренутно раде на укидању казнених мера Приштини, а да у томе предњаче Балтичке земље и Немачка.

Истакао је да је ситуација поводом пријема Косова у Савет Европе неизвесна, али да Немци воде бруталну кампању за пријем Приштине.

„Имаће између 29 и 33 гласа, а 31 им је потребна већина, тако да је све на ивици“, рекао је Вучић.

Он је рекао да ће Србија наставити да се бори, али да не може да се мери са Немачком, Француском и осталима. Оценио је и да се баве различитим триковима, па и када је у питању формирање ЗСО.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон