Србија

Вучић: Ићи ћемо у формирање покрета, важно је јединство

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић позвао је вечерас руководство странке да се на изборе изађе у што ширем фронту, јер Србији треба јединство.

Он је на састанку београдских напредњака рекао да ће то можда донети глас мање, али је важно да се покаже јединство и колико су сви спремни да се боре за Србију.

“Замолио бих руководство странке да размотри да на изборе изађете у што је могуће ширем фронту, не због можда гласа више, можда буде глас мање, али је то важно да би се показало колико нам је значајно јединство и заједништво, да смо у стању да се боримо за Београд и Србију коју волимо више до свега. Заборавите на разлике и то да ли ће неко да има одборника више или мање, прекините са вашим расправама и свађама и покушајте да се уједините у један заједнички фронт за победу не само у Београду већ и у целој Србији”, поручио је Вучић.

Он је истакао да ће бити све лошија ситуација свуда, а нама је потребно да штитимо и бранимо земљу и чувамо КиМ и српски народ, а да земља напредује.

“Када су први пут поменули тенкове у Украјини, многи су рекли – неће се десити, али десило се, сада спомињу западне трупе у Украјини, десиће се. Биће све тежа ситуација и нама је потребно најбоље могуће решење за земљу, да је чувамо и бранимо да помогнемо нашем народу на КиМ, и чувамо КиМ у Србији, и да земља напредује и економски расте”, рекао је Вучић. 

То нису лаки задаци, рекао је председник.

“Зато треба да радимо више него икада и ићи ћемо у формирање покрета да окупимо и оне који нису део странке”, поручио је Вучић.

Он је напредњацима рекао да зна колико им је тешко и колико су напорно радили и за претходне изборе, али их замолио да сада раде и два пута више. 

“Да им само покажемо како се бори за своју земљу и за свој град. Лепо, мирно поштено, одговорно, са идејама, програмом, плановима. Са људима који неће да сеју мржњу против било кога другог и са онима за које знамо да ће поштено и и одговорно да управљају нашим градом и касом”, рекао је Вучић. 

Позвао је председнике и руководство свих општина у Србији да изађу из канцеларија и да током кампање разговарају са народом. 

Желим победу да би Београд био у добрим рукама и могао да се развија

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да жели убедљиву победу напредњака на београдским изборима, да би Београд остао у добрим рукама и могао да се развија.

Он је рекао и да нема лични интерес да учествује у кампањи за нове изборе у Београду, али да има интерес као Београђанин.

“Имам интерес као грађанин, као Београђанин и као грађанин Србије, јер бих волео да Београд остане у добрим рукама и да може да се развија. Али, верујте ми да ми је највећи мотив, ваша енергија, ваша подршка, ваша снага. Сваку кућу обиђите и мене није срамота да кажем да их победимо, да их победимо убедљивије него у децембру”, поручио је Вучић на састанку београдских напредњака у хали “Шумице”.

Он је додао и да зна њихове слабости, али и да зна  колико су неки други много лошији. 

“Знам да овде има неко и да опомене ове људе, а мораћемо многе и да мењамо”, рекао је Вучић и додао да неки кажу да он има добру душу па ће после месец дана да заборави на то. 

“Мораћемо, не због њих, или моје добре или лоше душе, већ због због тога што ћемо морати боље резултате нашем народу да покажемо, да све те људе променимо. И неће ту бити пардона и неће бити никакве милости”, истакао је он.

Вучић је захвалио присутнима и симпатизерима странке јер су показали, како је рекао, колико воле своју земљу.

“Оно што ми је много важно – бескрајно вам хвала на томе што сте све ове године, кад је било тешко, уз сву ову муку, успели да истрпите све могуће увреде, лажи. Свакога дана је то тако, нешто ново измисле, са само једним циљем, да сруше своју земљу. И зато вам хвала што сте увек и у сваком тренутку показали колико волите своју земљу. И ви пензионери, и ви млади људи, ви који сте једни и други понајвише уложили у нашу будућност. Ви који сте добро разумели наше проблеме из прошлости, а ви пред којима је будућност целе ове земље посебно”, напоменуо је председник Србије.

Он је захвалио и женама на подршци.

“Хоћу да се захвалим свим женама, дамама. Захваљујући њима, побеђивали смо и побеђиваћемо увек. Зашто? Зато што су жене биле те које су показивале већу одговорност од нас, мушкараца. Не бисте веровали колико већи проценат жена нам пружа подршку, јер жене знају шта је ред, марљивост, одговорност. Оне брину о сваком детету, кући, знају шта је држава и не стављају то на коцку”, казао је Вучић.

Он жели, како је рекао, “још убедљивију победу него у децембру”.

Вучевић: Неће странци одлучивати ко ће бити градоначелник, већ грађани Србије

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је данас да је победа на изборима 17. децембра била чиста и убедљива и поручио да ће на предстојећим изборима у Београду гласати грађани Србије и да неће “странци одлучивати ко ће бити градоначелник, ни министри”.

Фото: Т а н ј у г

“Желим да им покажемо да не можете поштене људе да оптужите да су лопови и да им покажемо – јесте Београд космополитски град, поносимо се тиме, али Београд је Србија, Београд је српски град, биће и остаће. Борба почиње, нека буде до коначне победе”, поручио је Вучић.

“Неће странци одлучивати ни ко може да гласа а ко не, јер је то записано у Уставу наше Србије”, рекао је Вучевић у свом обраћању на почетку састанка ГО СНС у Шумицама.

Нагласио је да ће вечерас питати председника Србије Александра Вучића да са СНС иде на изборе.

“Ми ћемо вечерас да питамо културно, братски да замолимо да опет Александар Вучић иде са нама на изборе, јер се ми њега не стидимо, јер је он део нас и ми смо уз њега и бићемо уз њега. А предлажемо и овој другој опцији да и они ставе свог лидера или своје лидере, зашто се стиде? Ми се не стидимо човека који озбиљно и државнички води Србију, ми ћемо са поносом да идемо са њим у кампању, него где је вама (опозицији) Ђилас, да ли смете његово име да напшете?”, рекао је Вучевић.

Он је упутио молбу свим месним и општинским одборима, свим члановима и функционерима да изађу на терен и воде кампању.

“Сви на терен, и чланови и посебно функционери, сви месни и општински одбори. Да, ми ћемо да радимо, од човека до човека, од врата до врата, да обиђемо све пијаце и тргове, будемо са народом и да их замолимо да сачувамо још једном Београд од руку оних који су га пљачкали и разарали”, рекао је Вучевић.

Председник СНС је позвао Вучића да их и даље предводи.

“Да нас предводи онај са којим смо ишли у победе и са којим идемо у још једну убедљиву победу. Не дамо Београд лоповима. Молим Александра Вучића да нам се обрати и да поведе ову победничку енергију и листу”, рекао је Вучевић.

Шапић: Нови избори у Београду превазилазе локалне теме, браниће се и држава

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић рекао је данас да су предстојећи нови београдски избори најважнији од увођења вишестраначја, што се локала тиче, јер, како је рекао, превазилазе локалне теме и биће вредносни избори којима ће се бранити и држава.

Фото: Т а н ј у г

“Ово су први избори који се понављају на овај начин. Ови избори се не тичу комуналних питања, ово ће бити вредносни избори, где ће се бирати између два погледа на државу, народ, српску нацију, економију. То сам рекао пре месец и по, два, да Београд мора да има српску власт, српског градоначелника. Кад год смо имали југословенску власт или неку другу, добро је било свима другима, најгоре Србима. Кад смо имали српску, било је добро и другима”, рекао је Шапић.

Он је рекао да је тренутак у свету веома специфичан.

“Уколико будемо дозволили да изгубимо Београд, питање је шта ће сутра бити са Србијом. Ми, са друге стране, имамо људе који уопште немају дилему како би решили проблеме које нас тиште деценијама, од Косова, преко наше браће у Републици Српској. Тако је, Косово је Србија. Они (опозиција) би признали Косово, одрекли се Републике Српске, прогласили сами себе геноцидним народом, и казали идемо у Европу. Коју Европу? Ми смо Европа. Ова Европа у којој се ми налазимо, ми смо је крвљу бранили. Моји и ваши ђедови су дали крв за ову Европу. Не може Немац да буде већи Европљанин од ниједног од нас”, напоменуо је Шапић.

Он је истакао да се нада да ће Србија бити део Европске уније.

“Зато морамо у ову кампању да уђемо уједињенији него икада, ово је питање веће од градске власти. И, као што смо рекли када су покушали да нападну институције државе, да руше државу, након избора, овде је мање важно ко ће да управља градом. Овде је питање да ли ћемо да одбранимо државу. Важно је да живимо у уређеном друштву, а не у безвлашћу, важно је да дамо све од себе и да победимо”, истакао је Шапић.

Брнабић: Циљ опозиције је да Вучић не учествује у кампањи за изборе у Београду

Потпредседница СНС и повереница СНС за Београд Ана Брнабић изјавила је данас на скупу странке у Вождовачком спортском центру “Шумице” да је у предстојећој кампањи циљ опозиције да се име председника Србије Александра Вучића не нађе на листи СНС, пошто онда, како је рекла, не могу да победе.

Фото: Т а н ј у г

“Њима је циљ да у овој кампањи избаце Александра Вучића из трке, да не сме да позајми своје име и свој лик листи којој жели, јер су потписали капитулацију док год листа носи његово име, они не могу да победе. Е, то неће моћи. Једноставно – неће моћи”, рекла је Брнабић.

Додала је да је једини начин за опозицију да дође на власт да ‘странци дођу, лупе шаком о сто и доведу их на власт’.

“Због тога се надам да ће, ако буде желео, и ова листа носити Вучићево име, а њихова листа нека се зове како је једино фер – ‘Насиљем против Србије, Шидер, Шенах и Михаел Рот’ “, рекла је Брнабић, и додала да је политика нешто о чему у Србији одлучује народ, и да ће тако бити све док су СНС и Вучић ту.

Према њеним речима, у СНС, чији је, како је рекла, поносни члан, и од Вучића је научила да политика није само математика.

“Ми зато нисмо као они, какви су били 2008. године, када су брутално покрали изборну вољу народа, када су успели да напабирче некакву већину. Никада за нас политика неће бити само математика, већ глас народа”, рекла је Брнабић.

Она је навела да су припадници опозиције након избора у децембру 2023. године показали своје ‘право лице’.

“То су људи који су након избора тражили од странаца да укину суверенитет Републике Србије, да се суспендују њени закони и институције, то су људи који су тражили да се Србији уведу санкције, укину фондови, повуку инвестиције, да људи остану без посла, као кад су они владали. То су људи који су тражили експлицитно на својим медијима да дођу неки странци, лупе овде шаком о сто и њих доведу на власт”, рекла је Брнабић, додајући да су припадници опозиције, према њеним речима, хтели да линчују припаднике РИК-а, упадну у њихове просторије и покушају да заузму Стари двор у Београду.

Брнабић је рекла да је СНС на изборима у Београду у децембру 2023. победила ‘упркос најпрљавијој кампањи и најгорим нападима на СНС’.

“Најгаднији и најодвратнији напади су били на председника Вучића и његову породицу”, оценила је Брнабић и додала да је 20.000 људи више тада гласало за СНС него за опозицију.

Рекла је да су активисти СНС у предизборној кампањи за изборе у децембру 2023. радили вредно и да нису били само у оквиру ‘круга двојке’.

“Београд није само то, и никада неће бити, без обзира на то шта они желе и мисле”, рекла је Брнабић.

Додала је да сада СНС иде на нове изборе у Београду, и то да још једном победи.

“Радили смо напорно у протеклој кампањи, чини ми се да никада нисмо радили вредније и дисциплинованије, нити да смо били више на терену, у свакој општини, месној заједници, сваком месту у Београду. Нисмо ми, као они, прелазили осам до десет километара дневно у кампањи, него много више”, рекла је Брнабић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон