Главна / Вести / Србија / Дачић у Њујорку

Дачић у Њујорку

dacicГенерални секретар УН Бан Кимун састаће се у седишту УН у Њујорку са српским премијером Ивицом Дачићем, који ће сутра говорити на седници Савета безбедности о Косову. Предвиђено је да се Дачић данас састане и са амбасадором Велике Британије и председавајућим Савета безбедности УН Лајалом Грантом, као и са амбасадором Русије у УН Виталијем Чуркином.

Дачић ће сутра говорити на седници Савета безбедности УН о Косову када ће бити представљен редован тромесечни извештај Бан Кимуна у којем је поздравио споразум Београда и Приштине о нормализацији односа.

У извештају у који је имала увид агенција Бета, Бан Кимун је указао да Београд и Приштина треба да раде на спровођењу тог споразума како се омогућила перспектива свих народа у региону.

“Резултати постигнути у дијалогу утиру пут за дугорочну нормализацију односа Београда и Приштине. Исти дух одлучности, компромиса и добре воље треба да води у примени споразума. Међународна заједница требало би да у том смислу пружи активну и пуну подршку”, навео је он.

Извештај Бан Кимуна обухвата период од 16. јануара до 22. априла, а у анексу је извештај шефа Еулекса Бернда Борхарта.

Check Also

Мојсиловић обишао припаднике ВС дуж административне линије са КиМ

Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике Војске Србије који задатке извршавају дуж …