Главна / Вести / Косово и Метохија / Влајић уверен да ће Ивановић бити пуштен да се брани са слободе

Влајић уверен да ће Ивановић бити пуштен да се брани са слободе

vlajicНебојша Влајић, бранилац ухапшеног лидера СДП-а Оливера Ивановића уверен је да ће његов клијент бити пуштен да се брани са слободе, односно да ће бити уважене гаранције Владе Србије.

“Приликом одлучивању о евентуалном продужетку притвора за Оливера Ивановића који истиче 27. фебруара, судија Еулекса ће морати да изнесе став о гаранцији Владе Републике Србије за пуштање ухапшених Срба да се бране са слободе, јер до сада то није урађено”, рекао је Небојша Влајић.

Влада Србије дала је недавно гаранције за четворицу Срба са Косова како би могли да се бране са слободе. Међу њима су Ивановић и Драгољуб Делибашић, који се сумњиче за злочине над Албанцима.

“Разлози за вођење овог поступка нису настали у судници или канцеларији тужиоца него негде другде и разлози су политичке природе”, рекао је Влајић и додао да његов клијент и Делибашић нису одговорни за злочине за које их терете.

Према његовим речима, они нису безбедни у притвору у Приштини.

“Тамо су притвореници и стражари Албанци и када се има у виду шта албанска штампа пише о њима, живот им је угрожен. Овде се ради о дискриминацији, а образложење за одбијање захтева да се Оливер Ивановић премести у притвор у Косовску Митровицу је да постоји могућност да побегне или да га неко ослободи из притвора”, рекао је Влајић.

Бранилац је оценио да је митровачки затвор “тврђава из које није могуће ни да група људи ослободи притворенике”, и подсетио да се Ивановић сам одазвао на позив тужиоца, што указује на то да није желео да бежи са Косова.

“Оливер Ивановић је у два мандата био посланик у косовској Скупштини и свакодневно је путовао у Приштину и могао је да буде ухапшен када год је то неко желео, а и два дана пре хапшења био је у Приштини. То значи да он нема чега да се плаши и не жели да бежи, а и позната је личност, па и да хоће не би могао да побегне, јер га сви познају”, рекао је Влајић.

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …