Главна / Вести / Косово и Метохија / Арлов: Где и како још да помогнемо?

Арлов: Где и како још да помогнемо?

arlov_2112Председнк Одбора удружења за помоћ Србима на Косову и Метохији, Милорад Арлов из Бања Луке посетио је Народну кухињу у Прековцу како би се упознао са њиховим радом, али и препрекама које кухиње имају.

„Дошли смо да обиђемо општину Ново Брдо како би смо се упознали са плановима за опстанак српског народа на КиМ. Република Српска пуно пута је помогла Србима на Космету а овај долазак искористићемо како би смо видели где и како можемо још да помогнемо“, рекао је Арлов.
Након обиласка фарме коза која је недавно саградјена у Прековцу, Арлов је са директорком НВО „Мајка девет Југовића“ Светланом Стевић и директором Градјевинске фирме „Рад“ из Звечана, Радетом Стевић посетио и објекат млекаре који је тренутно у фази изградње.
„Сматрам да је изградња ове фарме и млекаре најбољи начин да се упосле људи и да Срби могу да опстану и привредно егзистирају на Косову а поготово у општини Ново Брдо која је просторно велика. Ово је пример и другим општинама и селима да крену истим путем јер донације не могу да трају довека. Донације могу да буду нека иницијална каписла за покретање нечега а све остало је на људима самима“, нагласио је председнк Одбора удружења за помоћ Србима на Косову и Метохији, Милорад Арлов.
Овом посетом Градјевинска фирма „Рад“ из Звечана донирала је столарију за млекару и материјал за постављање електричне мреже у Прековцу.
„Позивам све привреднике са Севера Косова, Митровице, Звечана и Лепосавића да се потруде да помогну овом народу који тешко живи само од свог рада и свог залагања“, упутио је апел Раде Стевић, директор Градјевинске фирме „Рад“.
У шест народних кухиња на Косову и Метохији и једној фарми и млекари запослено је тренутно 49 радника који својим радом обезбедјују себи егзистенцију али и помажу корисницима којих је око 2.000 у Косовском Поморављу.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …