Главна / Друштво / Његово преосвештенство Владика ЕРП Теодосије у емисији о православљу

Његово преосвештенство Владика ЕРП Теодосије у емисији о православљу

vladika_teodosijeДанас је на програму Радио Грачанице у термину од 12 до 13 часова емитована прва емисија o православљу, у којој је Његово преосвештенство Владика рашко-призренски и косовско-метохијски Господин Теодосије изнео своје излагање о посту, његовом значају и улози у животу сваког хришћанина.

„ Данас је почела једна серија емисија о православљу, о часу који ће Епархија рашко-призренска да искористи како би се што више приближила верницима. Емисију смо почели излагањем  о посту јер је пред нама велики часни пост и један веома значајан период у животу сваког хришћанина. У следећим емисијама говорићемо и о покајању, исповести, молитви, причешћу, о крсној слави и  свему ономе што је потребно да наш верник зна о својој вери и цркви“, истакао је Његово преосвештенство Владика Теодосије.

Поред часова веронауке у школама,  свако ко жели да чује више о својој вери и светим врлинама, о побожном угодном животу, моћиће то од данас и путем Радио Грачанице у новој емисији o православљу.

Ову емисију реализује Радио Грачаница у сарадњи са Епархијом рашко-призренском и косовско-метохијском и емитоваће се уживо из студија Радио Грачанице сваке недеље у термину од 12 до 13 часова.

О православљу ће у наредним емисијама говорити свештенство, монаштво и професори Призренске Богословије.

Емисију можете послушати овде:

Први део: 

Други део: 

 

Check Also

Дмитровић: Већа помоћ и за друго, треће дете…не знамо колико

Министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић оценио је да ће најављена помоћ …