Главна / Православље / Народним кухињама на КиМ потребна помоћ

Народним кухињама на КиМ потребна помоћ

narodna_kuhinjaЕпархија рашко-призренска и косовско-метохијска позива све људе добре воље који су у могућности да помогну народним кухињама на Косову и Метохији.

Добротворна организација Епрхије рашко-призренске „ Мајка девет Југовића“, већ годинама улаже напоре да у веома тешким условима прехрани социјално најугроженија лица на Косову и Метохији. У шест народних кухиња, колико их тренутно има на овим просторима, свакодневно се храни 2000 најсиромашнијих људи из енклава и стотинак деце из две основне школе. Неопходна је помоћ  за наставак рада народних кухиња, будући да су резерве хране  и новчаних средстава ограничене, а потребе су веће због хронично тешке ситуације у којој наш народ живи на Косову и Метохији.

Епархија рашко-призренска и добротворна организација „Мајка девет Југовића“имају у плану реализацију пројеката који имају за циљ да се народне кухиње учине одрживим у будућности.

Помажући народне кухиње , пружићете преко потребну помоћ нашем народуда остане и опстане на Косову и Метохији, што је од великог интереса за наш народ.

Новчана средства за рад народних кухиња можете  уплатити на жиро рачун 360-0012622700003-39, Дунав банка А.Д. Звечан; прималац Епархија рашко-призренска, манастир Грачаница, 38205 Грачаница за Народне кухиње. Контакт телефон 038/ 64 – 275.

Check Also

Данас су Свети Врачи – прави дан за молитву за оздрављење

Српска православна црква и верници данас обележавају празник посвећен Козми и Дамјану, у народу познат …