Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Да се Ивановићу дозволи да пређе у затвор у Косовској Митровици

Вулин: Да се Ивановићу дозволи да пређе у затвор у Косовској Митровици

132287Министар  задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да је забринут за здравље лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Вулин је поново апеловао да се Ивановићу дозволи да пређе у затвор у Косовској Митровици, упитавши ко ће бити одговоран уколико се њему нешто деси
“Ко ће бити одговоран уколико том човеку због штрајка глађу, због легитимног става и права да се бори за свој положај, здравље буде трајно нарушено или се деси нешто још горе? Ко ће бити одговоран? Влада Републике Србије ће дати све од себе да до тога не дође” – рекао је Вулин.
“Ивановић тражи да се премести у Косовску Митровицу да би био ближе својој породици, да би могао да изађе у затворски круг, да му не би претили да ће га заклати, да га не би нападали други затвореници, само да би могао да буде у затвору а да се не боји да ће бити убијен, ништа висе” – подвукао је Вулин.
За све Србе који су у притвору Влада Србије гарантује.
„Влада Републике Србије дала  je гаранције за Оливера Ивановића, Драгољуба Делибашића, Лазу Лазића и Жарка Веселиновића , да су гаранције уважене за Веселиновића али онда не може да се разуме зашто нису уважене и за остале“, рекао је Вулин.

 

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …