Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосово

Канцеларија за КиМ: Курти наставља са малтретирањем Срба, север Косова жели да претвори у полицијски окупирану територију

„Брутално привођење и пребијање тројице српских младића, синоћ у Косовској Митровици, од стране припадника Косовске полиције, огледало је антисрпске политике Аљбина Куртија и репресије и тортуре коју свакога дана трпе и доживљавају Срби са севера Косова и Метохије, наочиглед међународне заједнице, оценила је Канцеларија за Косово и Метохију.

У саопштењу се наводи да о догађају постоје и недвосмислени докази – снимљене мучне сцене на којима се види како Куртијеви полицајци на земљу бацају и 10 минута туку и вуку српске младиће, док они запомажу, а затим их уз дуге цеви приводе.

„О каквој страховлади, безвлашћу, малтретирању и кршењу права је реч, говори и чињеница да је чак приведен и Србин који је тортуру снимао, како би се уклонили трагови и докази полицијске бруталности, који су на срећу сачувани“, истиче се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ наводи да „посебно забрињава што родитељима није омогућено да своју децу виде, нити српском медицинском тиму да их обиђе и прегледа с обзиром на то да су младићи били жртве доказане полицијске бруталности“.

„Према речима очевидаца, Куртијеви посилни били су у цивилу и нису показали легитимације, што је још један доказ да Курти север Косова и Метохије жели да претвори у полицијски окупирану територију, на шта Београд и Срби са севера КиМ свакога дана упозоравају, а међународна заједница ћути, док српску омладину туку и приводе и тиме застрашују и онеспокојавају све Србе на овим просторима“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон