Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Спорт

КСС: Светислав Пешић крајем септембра престаје да обавља функцију селектора

Кошаркашки савез Србије потврдио је данас да ће Светислав Пешић крајем септембра и званично престати да буде селектор Србије.

„Селектор мушке „А“ репрезентације Србије, Светислав Кари Пешић ће по истеку важећег уговора, крајем септембра престати да обавља ту функцију. Седамдесетпетогодишњи тренер који је освојио медаље на свим великим такмичењима, Олимпијским играма, светским и европским првенствима, након три године у свом другом мандату на клупи националног тима наше земље, оставља својим наследницима у аманет пример преданог рада, добре припреме и добрих резултата“, стоји на почетку саопштења.

Додаје се да је у последње три сезоне, селектор Пешић са репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Паризу и сребро на Светском првенству у Манили, уз пласман у осмину финала на ЕуроБаскету 2022. Претходно, Светислав Пешић је са репрезентацијом СР Југославије освајао златне медаље на ЕуроБаскету 2001. у Истанбулу и Светском првенству 2002. у Индијанаполису.

„Наслеђе Светислава Пешића у српској, југословенској и светској кошарци, огледа се и кроз успехе овог стручњака на клупском плану, као и успехе са репрезентацијом Немачке, односно млађим селекцијама СФР Југославије, са којом је освајао златне медаље у категоријама до 19 година (Светско првенство, Бормио 1987.), до 18 година (ЕуроБаскет, Аустрија 1986.) и до 16 година (ЕуроБаскет, Бугарска 1985.). За све учињено за репрезентацију Србије, као и домаћу кошарку у глобалу, Кошаркашки савез Србије се захваљује Светиславу Пешићу и жели му пуно среће и радости у годинама пред њим. Истовремено, КСС упућује захвалност доскорашњем директору репрезентације Србије Драгану Тарлаћу, који је после три године уз српски национални тим, наставио каријеру спортског функционера у Немачкој“, закључује се у саопштењу.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон