Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић: Позивам све Србе да масовно изађу на изборе

Стојановић: Позивам све Србе да масовно изађу на изборе

branimir_stojanovic_gracanicaГрадоначелник општине Грачаница Бранимир Стојановић позвао је Србе са Косова и Метохије да у недељу масовно изађу на парламентарне изборе.

„Јако је важно да се изађе у недељу у што већем броју, да се сви изјасне о свом политичком опредељењу“, изјавио је Стојановић у емисији „Отворени студио“.

„Мислим да је јако битно и што је Самостална либерална странка подржала листу СНС. Они су препознали ко има снаге да промени и брани српске интересе на КиМ. Нашу државу је последњих година уништила корупција и криминал. Све што се дешава у здравству, просвети, јесте последица дугогодишње владавине политикантских групација, које су умешане дубоко у институције Србије. Овде су владали људи из сенке и дошло је време да се и то промени“, рекао је Стојановић.

Стојановић је рекао да је процес формирања Заједнице српских општина условљен преговорима али да је битно да Срби знају како Заједница уствари треба да изгледа.

„Битно је да нема више политичких препрека на КиМ. Имамо политички капацитет, још нам само недостаје предуслов за дефинисање статута ЗСО. Београд је урадио све што је требало али и Приштина мора да уради домаћи задатак”, истакао је Стојановић.

Градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић рекао је и да привремена већа на Косову и Метохији остају све док се не формира ЗСО.

Стојановић је поред актуелних дешавања везано за парламентарне изборе, говорио и о раду локалне самоуправе, проблемима са којима се суочава Општина Грачаница као и започетим инфраструктурним пројектима.

„Наследили смо многе проблеме, од комуналних до проблема са инфраструктурним пројектима. Сви пројекти који су започети су завршени или су у фази реализације. Негде смо морали да радимо корекције, као што је случај са пројектом Дома културе, где је након извршених контрола установљено да постоје одређене мањкавости са грејањем. Решено је доста тога и око дуплих плата.  Један део радника се одрекао једног од два примања. Они који то нису желели да ураде, мораће у наредном периоду “, рекао је Стојановић.

Он је казао да је у току Конкурс за пријем нових радника, други по реду од почетка године.

По његовим речима, сви који конкуришу за посао, неће моћи да се запосле у локалној самоуправи и да то треба рећи мештанима. Приоритет је, како је рекао, да бар по једнан члан из породице буде запослен, односно да све породице на неки начин буду егзистенцијално обезбеђене.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …