Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосово

Настављено суђење Драгиши Миленковићу из Кишнице

Саслушањем сведока пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини настављено је суђење Драгиши Миленковићу из Кишнице који се терети за наводни ратни злочин, а према речима једног од адвоката Миленковића, Живојина Јокановића, искази сведока не иду у прилог одбрани.

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини данас су саслушана два сведока тужилаштва.

„Ништа ново и ништа посебно, осим што смо данас испитали два сведока чији су искази да не кажемо много лоши, али не иду прилог одбрани, а ако је реч о поступку као целини по методу прозивања и позивања може бити прозван и позван сваки радник затвора бивши униформисани, сви чувари затвора могу бити прозвани. Из данашњег исказа другог сведока карактеристично је да је он позван, да за 25 година никад се није сетио да пријави ништа, а кад су га позвали и прозвали нормално да је сведочио онако како је одговарало оптужби“, рекао је Јокановић.

Он истиче да би било неозбиљно давати прогнозе како ће се суђење одвијати.

„Не можемо неверовати у судско веће, све би прогнозе биле неозбиљне. Учинићемо оно што можемо, одбрана је јединствена, мислим да је на нивоу у овој фази поступка“, навео је он.

Наставак суђења заказан је за 8, 11, 12. и 13. новембар.

Драгиша Миленковић ухапшен је 21. јуна у Кишници.

Миленковић се терети да је као затворски чувар током сукоба на Косову 1998. и 1999. године у приштинском затвору, огранак у Липљану, у својству службеног лица и у саизвршилаштву са другим службеним лицима, кршећи правила међународног права током сукоба, „на систематски начин малтретирао албанске затворенике мучећи их на нехуман начин различитим предметима“.

Специјално тужилаштво Косова подигло је оптужницу против Миленковића 26. децембра 2023. године, а адвокат Дејан Васић тражио је да се и косовски премијер Аљбин Курти саслуша као сведок у Миленковићевом случају јер је био притворен у затвору у Приштини у време када је Миленковић радио у том затвору.

Након хапшења Миленковића данима се протестовало у Грачаници.

Извор: Косово Онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон