Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосово

Бериша: Мере Владе Србије за заштиту Срба на Косову битне за дипломатску борбу Србије

Председник Матице Албанаца у Србији Демо Бериша изјавио је да је пакет правних и економско-социјалних мера које је Влада Србије усвојила у циљу заштите права Срба и виталних државних и националних интереса на Косову веома значајан за дипломатску и правну борбу Србије.

Бериша је за Танјуг рекао да је кључна пета мера, која подразумева одлуку о нелегалности свих органа и институција на територији Косова након нелегално проглашене независности, и непостојању свих који су донети или ће тек бити донети.

Према речима Берише, ова мера ствара услове да Срби добију подршку у финансијском, моралном и сваком другом смислу због онога што је премијер приштинских институција Аљбин Курти укинуо.

„Ове мере дају наду, оне морају пажљиво да се прочитају јер је у њима много тога речено“, истакао је Бериша.

Указао је да је значајно што ће овом одлуком Владе бити укинуте све нелегалне институције које су наступиле након Бриселског споразума, што, према његовим речима, подразумева да су све одлуке премијера приштинских институција Аљбина Куртија неважеће.

Он сматра да је важно што се створила законска подлога да се оформи тужилаштво како би могле да се предузму мере које ће омогућити да се у будућности живот Срба колико толико врати у нормалне токове.

Бериша сматра да Курти све ради у циљу финализације свог пројекта, а то је да у потпуности очисти простор Косова од српске заједнице, чиме би створио све услове да се затвори прича која није завршена 1999. године, а то је да заокружи самосталност  Косова.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон