Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиСрбија

Брисел: Завршен састанак Петковића са Лајчаком, очекује се нови круг билатералних разговора

У Бриселу је завршен састанак делегације Београда предвођене директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Како јавља дописник Танјуга, очекује се да буде одржан нови круг билатералних разговора, а за сада још није познато да ли ће бити одржан и тројни састанак.

Претходно је одржан састанак делегације Приштине коју предводи Бесник Бисљими са Лајчаком.

Портпарол Европске комисије Петер Стано рекао је у понедељак да би на данашњим састанцима требало да се разговора о путу ка напретку у примени Охридског споразума и другим питањима која утичу на нормализацију односа између Београда и Приштине.

Према ранијим информацијама Танјуга, једна од тема коју је Београд предложио да се нађе на дневном реду је и питање моста на Ибру у Косовској Митровици, као и формирање Заједнице српских општина.

До нове рунде дијалога долази након што је Лајчак недавно боравио у Београду и Приштини ради припреме састанка на нивоу главних преговарача.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон