Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Унцатегоризед

Данас потписивање одлуку о укидању виза за српске пасоше са Косова


Председница Европског парламента Роберта Мецола и представник Мађарске као председавајуће Саветом ЕУ данас ће у Стразбургу потписати одлуку о укидању виза за носиоце спрских пасоша на Косову које издаје Координациона управа Србије, преноси Јуроњуз. Потписивање је заказано за 15.15 часова.
„Након што одлуку потпишу Савет ЕУ и Европски парламент, она ће бити објављена у Службеном листу ЕУ“, рекао је раније за Тањуг посланик Европског парламента Матјаж Немец, који је у претходном сазиву Европског парламента (ЕП) био известилац за укидање виза за носиоце српских пасоша са Косова које издаје Координациона управа Србије.

Савет ЕУ је 22. јула ове године донео одлуку о укидању виза за носиоце српских пасоша са Косова, које издаје Координациона управа Србије, чиме је завршен законодавни процес о овом питању у ЕУ, а Европски парламент је 23. априла, на предлог Немеца, изгласао визну либерализацију за носиоце српских пасоша са Косова које издаје Кординациона управа Србије.

Срби са Косова који поседују пасоше које издаје Координациона управа, која функционише у оквиру Министарства унутрашњих послова Србије, били су једини којима је и даље била потребна виза за улазак у земље ЕУ након што су грађанима Косова укинуте визе од 1. јануара ове године.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон