Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосовоНасловна

Почиње трећи уписни рок на Приштинском универзитету

По одлуци Сената Универзитета, одобрен је трећи уписни рок на факултетима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Уписни рок траје од данас па до краја месеца. Из Ректората још једном су демантовали гласине о премештању Универзитета са Косова у централну Србију.

Трка за индекс није завршена, након другог, на Приштинском универзитету, у току је трећи уписни рок, јер слободних места има на скоро свим факултетима.

„Има још слободних места на скоро свим факултетима, на скоро свим студијским програмима, тако да смо, вођени тиме, донели одлуку да распишемо још један уписни рок, да омогућимо студентима који нису успели да упишу оно што желе, да дођу код нас и пробају да у овом року добију индекс. Места нема само на Медицинском факултету на Општој медицини, на буџету и на студијском програму Психологија на Филозофском факултету, као и на Графичком дизајну и на Глуми на Факултету уметности. На свим другим факултетима има слободних места“, рекао је за ТВ Мост проф. др Небојша Арсић, ректор Универзитета у Приштини.

Он је нагласио да, имајући у виду целокупну ситуацију, резултати прва два уписна рока су позитивно изненађење, јер су на факултетима били песимистични када се ради о одзиву студената да упишу неки од факултета на Приштинском универзитету. Упркос свему томе, број уписаних студената је задовољавајући.

Ректор је истакао да Приштински универзитет остаје у Косовској Митровици.

„Све више се шире гласине о наводном одласку Универзитета из Косовске Митровице и других места на северу Косова и Метохије, међутим ми смо то и званично демантовали. Јуче смо на Сенату констатовали да апсолутно нема никаквих резервних, тајних планова за пресељење Универзитета на било коју локацију. Универзитет је сложена институција са много капацитета и инфраструктуре, тако да пресељење Универзитета није једноставна ствар. Чак и да је то технички могуће, ни наш Универзитет, ни Министарство просвете, ни Влада Србије немају планове којима се разматра таква једна могућност“, рекао је Арсић.

Услови студирања на Приштинском универзитету су одлични. Студентски центар са домовима и мензом, нуди студентима смештај и исхрану по приступачним ценама, а у кампусу се одвија и богат културни живот.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон