Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ДруштвоНасловна

Шубарић: Нека нас Богородица чува од свих невоља и недаћа

Општина Грачаница данас слави славу и Дан општине. Тим поводом у манастиру Грачаница протојереј Ђорђе Стефановић са свештенством и монаштвом служио је литургију, којој су присуствовали председница општине Љиљана Шубарић са сарадницима и гостима, као и многобројни грађани.

Након литургије уследила је литија улицама Грачанице, а потом и резање славског колача на платоу испред општине.

Председница општине Љиљана Шубарић честитала је данашњи празник свим својим суграђанима.

“Окупили смо се на празник Мала Госпојина да прославимо рођење Пресвете Богородице и обележимо Дан наше општине. Након литургије и литије, која је прошла улицама Грачанице,  и овог светог чина резања славског колача, који је симбол наше вере, породице и саборности, мени остаје да свима честитам данашњи празник и захвалим се што сте данас са нама да поделите радост нашег празника. Моја жеља је да нас Велика и Мала Госпојина чувају од свих невоља и недаћа, нека буду наше заштитнице и штите нас од свих немани које нам недају мира и да достојанствено живимо. Нека се Богородица моли за нас, да останемо и опстанемо на нашим вековним огњиштима”, поручила је Шубарић.

Даље обележавање Дана општине биће настављено у Дому културе у Грачаници Свечаном академијом, која ће почети у 12,30 часова. Обележавање Дана општине биће завршено концертом класичне музике мађарског оргуљаша Гергељи Ракаша у грачаничком Дому културе у 20 часова.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон