Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосово

Мартиновић: Новац за Канцеларију за КиМ повећан ради плаћања грађанима у покрајини

Министар пољопривреде Александар Мартиновић рекао је данас да су неки посланици опозиције крајње лицемерно критиковали то што су ребалансом буџета повећана средства Канцеларији за Косово и Метохију  и навео да је новац повећан зато што преко ове канцеларије иду сва плаћања Србије према Србима и осталим грађанима Србије који живе на територији Косова, а који Србију признају као своју државу.

„Између осталог Министарство пољопривреде је уочи доношења ребаланса буџета пренело Канцеларији за Косово и Метохију 200 милиона динара“, рекао је он.

Навео је да су плаћања грађанима на Косову вид подршке државе, односно подстицаја нашим пољопривредним произвођачима који живе у покрајини а који због режима Аљбина Куртија не могу да директно добијају подстицаје из буџета Србије.

„И онда ви јуче безобразно кажете, погледајте колико сте подигли средства за Канцеларију за Косово и Метохију, као да сав тај новац иде у џепове Петра Петковића и његових сарадника. Не. Иде за наш народ на Косову и Метохији, коме ми на сваки могући начин хоћемо да помогнемо“, рекао је он.

Додао је да држава Србија не одустаје од борбе за Косово и да то ради и кроз ребаланс буџета.

„Нисмо одустали ни од једног развојног пројекта који се тиче опстанка пре свега српског народа и осталих неалбанаца на Косову и Метохији“, рекао је Мартиновић.

Он се осврнуо и на критике опозиције у вези са рударењем литијума и увођењем обавезног служења војног рока у Србији.

„Питам вас, ако нигде не постоји рудник литијума, као што говорите, како се на годишњем нивоу производе милиони и милиони мобилних телефона? У сваком мобилном телефону је литијумска батерија. Како се производе електрични аутомобили који иду на литијумске батерије? Где се налазе ти рудници литијума?“, запитао је Мариновић.

Додао је да се не налазе „на Марсу“ него у некој конкретној земљи.

Када је реч о обавезном служењу војног рока, рекао је да су садашњи опозиционари, некадашњи учесници у власти својевремено убеђивали народне посланике и грађане Србије да нигде у Европи нема обавезног служења војног рока.

„Говорили сте, шта ће нам војска, када Србија више нема непријатеља и нема више ратова у свету, него се сви спорови решавају мирним путем. То је било ваше образложење одлуке о формалном суспендовању служења војног рока, а заправо сте га фактички укинули“, рекао је он.

Навео је да у међувремену мало по мало сазнајемо да све више земаља има обавезно служење војног рока и да је заправо њихов број већи од броја оних које немају обавезно служење војног рока.

Извор: Тањуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон