Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Косово

Вучевић: Србија не сме да прихвати да се Бањска дефинише кроз то како догађај види Приштина

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је да Бањска није требало да се деси, али да Србија не сме да прихвати наратив да се Бањска дефинише кроз оно како тај догађај види Приштина.

Вучевић је рекао да се Бањска није десила сама од себе, већ је реакција на низ потеза привремене приштинске власти, од хапшења до рањавања и пребијања Срба.

„Није то било време процвата демократије и људских и мањинских права на Косову и Метохији, па неко је био докон и урадио то што се десило“ у Бањској, рекао је премијер за ТВ Прва.

Он је додао да породицама убијених Срба у Бањској привремене власти у Приштини не дозвољавају да обележе место где су убијени.

„Ми као да се стидимо да кажемо да су тамо тројица Срба убијена. Ми да се извинимо за Бањску, а они су убили тројицу Срба. А при томе су претходно рањавали, хапсили, пребијали на десетине Срба“, истакао је председник Владе Србије.

Вучевић је рекао да је за годину дана велики број људи напустио Косово, наводећи да је на њих вршен огроман притисак и да се плаши да ће се то наставити.

Премијер је оценио да је то срамота за оне који би требало да ситуацију држе под контролом, мислећи на међународну заједницу, наводећи да то чине „про-форме, саопштењима, без било каквог ефекта“.

„Дозвољава се овакав третман једног народа на једној територији која има посебан статус у смислу међународних снага и међународне присутности и контроле“, додао је Вучевић.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон