Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Косово

Васић: Суд не би морао да брине уколико би допустио да се Трајковић брани са слободе

Адвокат Дејан А. Васић изјавио је, након што је суђење Слађану Трајковићу кога Специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин, враћено по трећи пут на почетак, да је одбрана указала суду да према осумњиченима који су грађани Косова, и који ту живе са својим породицама, треба да постоји један другачији критеријум приликом одређивања најтеже мере судског притвора.

Суђење је по трећи пут кренуло из почетка, истакао је адвокат Васић, а ново судско веће чине судија Нгадхњим Арни, Арбен Хоти и Куштрим Шити.

Одбрана је и на данашњем рочишту, током давању уводних речи, затражила да суд дозволи да се Трајковић брани са слободе.

„Одбрана је данас хтела да укаже суду на једну праксу која је постојала раније, у време кад је материја ратних злочина била у надлежности суда Еулекса, пре тога Унмика, а то је да према осумњиченима који су грађани Косова и који овде живе са својим породицама треба да постоји један другачији критеријум приликом одређивања најтеже мере судског притвора. Ми смо хтели да укажемо да је Слађан овде са својом породицом, да су сви њихови животни интереси везани за Косовску Митровицу и да суд не би морао да има разлога за бригу ако би му допустио одбрану из кућног притвора, односно са слободе“, рекао је Васић.

Адвокатица Јелена Кривокапић истиче да главни сведок који оптужује и окривљује Слађана Трајковића за једно врло тешко кривично дело поново није примио позив.

„Сведок на ком се оптужница заснива, врло тешка оптужница, не долази већ четврти пут. Видели смо га једном и више никада. Тако да је и овога пута избегао позив наводећи да наводно тада неће бити овде. Суд стално то уважава, тужилац се не изјашњава „, рекла је Кривокапић.

Супруга Слађана Трајковића, Сузана, изразила је наду да ће суд дозволити њеном супругу да се брани са слободе.

„Надамо се. Морамо да верујемо. Ја ћу увек долазити на суђење, може да буде и у Тирани, ја ћу увек са својом децом долазити. Не плашимо се ничега, немамо разлога са се плашимо. Слађан је невин, ми смо невини. Само се Бога плашимо. Бог је један. Оне што га лажно оптужују, божија казна ће стићи, кад тад“, рекла је Трајковић.

Наредна рочишта заказана су за за 26., 29. новембар и 11. децембар.

Извор: Косово Онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон