Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Косово

Настић: Затварање Центра за социјални рад довешће до још већег исељавања становништва

Испред канцеларије Центра за социјални рад у Лепосавићу данас се окупио велики број корисника социјалне помоћи, након најаве косовских власти о исељењу из просторија до понедељка.

“Из страха да ће доћи до затварања Центра за социјални рад и да ће остати без било каквих примања, дошли су корисници са захтевом за било какву новчану помоћ или за билокакав вид помоћи у материјалу, намирницама, хигијени”, каже за ТВ Мост директорица Центра за Социјални рад Наташа Настић.

Наглашава да се Центар за сосијални рад бави обрадом комплетне документације везано за све исплате, за сва давања, финансијска или материјална, смештајем деце и одраслих  у домове, збрињавање деце без једног или оба родитеља,издавањем потрврда о праву на родитењство приликом рођења детета, вршењем и проценом давања упута за пратиоце хендикепираној деци, старим и незбринутимлицима, свим видовима насиља у породици, помоћи избеглицама и интерно расељеним лицима.

Затварање центра, према њеним речима, довешће до још већег исељавања становништва.

“То је најугроженија категорија становника, много је корисника, просто ти људи немају средства да купе основне животне намирнице. Шта друго они могу да очекују него да се исељавају одавде са територије општине Лепосавић и генерално са територије Косова”.

Корисници социјалне помоћи финансиране од владе Републике Србије забринути су и уплашени.

“Прилично је тешко, ја и син смо корисници, има нас десеторо у породици,много лоше за нас који примамо социјалну помоћ”, каже један од корисника.

Одлазак у Рашку за социјалну помоћ додатна је отежавајућа околност, наводи корисница помоћи.

“Не примам ништа осим социјалне помоћи. Болесна сам, сама живим, проблем је путовање до Рашке, али морам”, рекла је она.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон