Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосово

Адвокати: Ни други сведок тужилаштва није могао да идентификује оптужене

Браниоци Милуна Миленковића и Александра Влајића, адвокати Предраг Миљковић и Милош Делевић истакли су да сведок тужилаштва који је данас сведочио против четворице Срба оптужених за тероризам, није могао да идентификује окривљене, као што то није могао да учини ни први сведок.

Делевић је након одржаног рочишта појаснио да је Специјално тужилаштво предложило трећег сведока, што је, како је навео у супротности са законима.

„Данас је саслушан други сведок тужилаштва који није могао да идентификује окривљене, као ни први сведок. Сматрамо да је Специјално тужилаштво незадовољно изјавама својих сведока, па је предложило трећег сведока у супротности са одредбама Закона о кривичном поступку. Ја сам се противио том предлогу, али је судско веће то усвојило, па ће на следећем рочишту бити саслушан и трећи сведок тужилаштва који је предложен након подизања оптужнице“, рекао је Делевић.

Како је додао, он је предложио три сведока одбране, што је судско веће усвојило и они ће бити саслушани на наредним рочиштима.

Адвокат Предраг Миљковић нагласио је да је сведок тужилаштва данас говорио уопштено, те да није идентификовао окривљене.

„Други сведок тужилаштва није идентификовао никог од окривљених, причао је о уопштеним стварима које су се догодиле тог дана. Зачуђујуће је да смо сада на трећем претресу и да још увек нисмо извели нити један једини доказ из оптужнице. Константно се траже нови сведоци и изводе нови докази, то је по мишљењу одбране противзаконито, сматрамо да суд треба да одбије предлагање нових сведока, јер ће ово постати један дуг процес уколико на сваком претресу предлажемо нове сведоке“, рекао је Миљковић.

Према његовим речима, сви сведоци тужилаштва морају бити познати одбрани.

„Кривични поступак је јасно дефинисан законом, сви сведоци морају бити познати одбрани пре почетка процеса. На овај начин се веома широко тумачи одредба Закона о утврђивању материјалне изјаве. Мислим да је посао Тужилаштва да доказује истину, а не суда да му у томе на неки начин помаже“, закључио је Миљковић.

Извор: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон