Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиЛокалне

Саопштење за јавност Општине Грачаница

Општина Грачаница упућује протест Влади Косова због одлуке о присвајању  13 хектара и 33 ари општинске имовине у атару Грачанице ( насеље Падалиште) у циљу реализације пројекта изградње „Косовског резиденцијалног центра за аутизам, Даунов синдром и инвалидност за децу и старије особе.

У одлуци Владе Косова која је прослеђена општини Грачаница без претходних консултација и општинске сагласности наводи се да ће површине катастарских парцела након преноса права својине на Владу Косова бити предате на коришћење у периоду од 99 година Добротворном удружењу „Јетимат е Баллканит“ ( Балканска сирочад“ ) која ће спровести реализацију пројекта.

Не улазећи у суштину ни у намену центра као и његовог функционисања у будућности сматрамо да одлука Владе Косова о одузимању општинске имовине срамна и недемократска опција која има за циљ дестабилизацију и угрожавање јавног интереса локалног становништва.

Овим путем желимо да информишемо јавност да Општина Грачаница сем назива пројекта у исти није имала увид те да је о одузимању земљишта сазнала из одлуке која нам је прослеђена из Владе Косова.

Општина Грачаница захтева овим путем од Владе Косова да се преиспита а потом и повуче одлука о одузимању земљишта те да се поштују права локалних становника и њихов глас у овом поступку. Тражижимо од Владе Косова да организује јавне расправе о пројекту и његовом утицају на заједницу са становништвом наше општине и општинским надлежним органима.

Увидом и бројеве катастарских парцела које се наводе у Одлуци Владе Косова „Косовски резиденцијални центар за аутизам, Даунов синдром и инвалидност за децу и старије особе“ градиће се у Грачаници на потезу између Суда и Новог грачаничког гробља.

Осим изјава у медијима надлежног министра да је за реализацију овог пројекта “ потребно безбедно и сигурно окружење“ од Владе Косова тражимо одговор на питање “ на основу којих је анализа и статистика изабрала баш Грачаницу за место где ће се градити овакав Центар“?

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон