Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиДруштвоКултураНасловна

Одржана изложба Петре Коснић у Дому културе у Грачаници

Велики број љубитеља уметности и иконописа окупио се у галерији Дома културе у Грачаници и уживао у изложби икона „Агонис“академске сликарке Петре Коснић.

„Представљене су 22 иконе, изложба је већ 30 по реду. Имам пуно нових радова као што су Св. Јован Крститељ, Св. Јован Богослов, Св. Богородица Љевишка, овом приликом позивам све становнике Грачанице да дођу и виде, ово је јединствена прилика за ово место, али изложба није на продају“, рекла је Петра Коснић академска сликарка.

У Галерији Дома Културе у Грачаници по први пут је организована изложба икона.Организатори истучу да ће у будућности чешће имати изложбе оваквог типа.

„Посебно смо поносни због ове изложбе, до сада смо већином имали изложбе савремених уметника који су се бавили савременом уметношћу или смо имали групне изложбе са ликовних колонија или групне изложбе из фундуса неких институција из унутрашњости Србије“,рекао је директор Галерије Дома културе Грачаниц Небојша Јевтић.

Одржавање изложбе подржало је министарство културе Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон