Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураСрбија

Промоција књиге „Срби на Косову и Метохији у 20. и 21. веку“ на Сајму књига

На Међународном сајму књига у Београду, на штанду Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, данас је одржана свечана промоција књиге „Срби на Косову и Метохији у 20. и 21. веку“, аутора проф. др Драгослава Ћетковића.

Издавачи су Фондација Браћа Карић и ИК Обележја плус.

Професор др Живко Кулић истакао је на промоцији историјски и културни значај овог дела и указао на то да је књига „Срби на Косову и Метохији“ много више од просте збирке биографија – сведочанство о храбрости и истрајности српског народа, који је вековима био чувар православне вере и културе на овим просторима.

Професор Кулић је додао да је ова књига „неизоставно штиво за све који желе да разумеју дубоке корене нашег народа на Косову и Метохији“, саопштила је Фондација Браћа Карић.

Почасна председница Фондације Браћа Карић, Миланка Карић, истакла је дубоку везу своје породице са Косовом и важност очувања српског културног и духовног наслеђа.

Она је нагласила како је породица Карић кроз Фондацију дуги низ деценија посвећена подршци и промоцији српског наслеђа, нагласивши значај књиге „Срби на Косову и Метохији“ као трајног сведочанства о људима који су дали немерљив допринос историји и култури овог подручја.

Уредник књиге Никола Радановић, посебно је нагласио значај фотографија и докумената који употпуњују садржај, истакавши да је „овај лексикон један од најкомплетнијих и најдрагоценијих извора за све који истражују историју Срба на Косову и Метохији“.

Аутор књиге, проф. др Драгослав Ћетковић, навео је да је овај изузетан лексикон настао као резултат његове вишегодишње преданости и жеље да сачува сећање на људе који су својим животима и делима обележили Косово и Метохију у најтежим тренуцима историје.

„Ова књига није само документ прошлости, већ и водич за будућност. Наша света земља Косова и Метохије живи кроз дела ових људи, и то је завет који морамо преносити новим генерацијама,“ рекао је Ћетковић.

Књигу се може купити на штанду издавача – ИК Обележја плус, као и на штанду Фондације Браћа Карић у Хали 2, ниво А, сваког дана до краја Сајма књига у Београду.

На штанду Фондације Браћа Карић у среду, 23. октобра од 14.00 часова биће одржана промоција књиге ,Мало другачији свет’, коју је написала талентована седмогодишња девојчица Ива Берисавац, а у 24. октобра у 11.00 промоција Факултета за стране језике Алфа БК Универзитета.

У петак 25. октобра од 13.00 часова промоцију ће имати проф. др Александар Прњат, реномирани светски стручњак из области психологије, у 14:00 часова биће промоција бојанке за одрасле ,Мандале’ и ,Цвеће, дрвеће и птице’ ауторки Данице Б. Карић Стојилковић и Маје Милићевић, а у 17.00 часова на програму је промоција књиге ,Срби који су задивили свет’ аутора Драгана Милошевића.

У суботу 26. октобра у 16.00 часова заказана је промоције едиције ,Породично благо’ ауторки Дане Карић и Оље Петровић.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон