Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић: Српска листа излази на изборе

Стојановић: Српска листа излази на изборе

branimir_stojanovic_gracanicaНосилац „Српске листе“ Бранимир Стојановић потврдио је званично за Радио Грачаницу да коалиција окупљена око ове листе и поред скандалозних одлука ЦИК-а, излази на изборе.

„Због одговорности према српском народу који живи на Косову и Метохији, донели смо одлуку да изађемо на изборе. Не желимо да људи који активно пропагирају формирање „Војске Косова“ и који то виде као начин за запошљавање Срба, буду у ситуацији да одлучују о томе и многим другим темама које се тичу директно нашег живота. Зато, изузетно је важно да људи изађу на биралишта у што већем броју  и јасно кажу, да ли су за „Војску Косова“ или су за то да се боримо за за наш интерес, да не посустајемо и не одустајемо од легитимног интереса да будемо то што јесмо, да држимо отворене везе са својом државом као што смо радили до сада, а не да неки људи за рад својих личних интереса, тргују и продају све оно што јесте наша заоставштина, што јесте наш идентитет, наше постојање на овом простору и што треба да буде наслеђе које требамо да оставимо онима после нас“, рекао је Стојановић.

За изборну кампању остало је три дана. Како сазнаје Радио Грачаница, „Српска листа“ ће колико сутра одржати предизборне скупове у Ранилугу и Шилову. У Четвртак у Штрпцу и Прилужју а у петак у Грачаници.

На „Српској листи“ је 67 кандидата за посланике у Скупштини Косова из редова, Г.И Српска, СЛС Слободана Петровића, СДП Оливера Ивановића, и осталих странака који су се придружили листи коју подржава званични Београд.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …