Главна / Друштво / Сутоморе: дестинација за свачији џеп

Сутоморе: дестинација за свачији џеп

sutomoreТурситичка сезона на Барској ривијери је у пуном јеку а да је Сутоморе једна од најприступачнијих дестинација сведочи плажа препуна гостију. Због лоших временских прилика у јуну и јулу месецу, сезона је почела са закашњењем али су због тога повећане цене услуга и смештаја чак и до 30 одсто. Ипак, ни то није утицало на посећеност туриста, који су попунили готово све смештајне капацитете,  тако да је ових дана тешко пронаћи место у приватном смештају.

Као и претходних година, највећи број гостију је из Србије и са Космета који истичу да су и поред опште беспарице могли издвојити средства за летовање које их , како кажу, не кошта превише. Највише средстава гости издвајају за смештај који у зависности од локације и услова кошта од седам до петнаест евра по кревету , док су цене хране и пића на нивоу прошлогодишњих. Понуда хране је разноврсна, од роштиља који се може купити на готово сваком кораку па до морских плодова,разноврсних пецива и слаткиша. Не заостаје ни понуда пића и коктела који се служе углавном у вечерњим сатима када је забава најдинамичнија.

Кафићи и ресторани су углавном са живом свирком због чега су атрактивни за младе до раних јутарњих сати. Екипа радио Грачанице покушала је да сазна од власника ресторана и угоститеља да ли су задовољни сезоном, али готово нико од њих није желео да прича пред камером, што по мишљењу мештана није необичајено, јер, како кажу, већина приватних предузетника, не плаћа порез и остале дажбине…Ипак, понуда је разноврсна а туристи који долазе углавном приватним превозом, надомак плаже тешко могу наћи и место за паркирање.

Оно што је међутим, повољније за госте са Космета у односу на оне из центрлане Србије, јесте могућност доласка ауто-путем преко Албаније, који знатно скраћује путовање до овог дела Црне Горе. На граничним прелазима нема већих задржавања а на прелазу Врбница може се прећи са косовском личном картом или српским пасошем, док се на граници Албаније и Црне Горе прелази са српским документима. Без проблема пролазе возила са свим регистарским ознакама, без обзира дали су таблице КС, РКС или иницијала градова у централној Србији.

Check Also

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су …