Главна / Вести / Косово и Метохија / Гаранције за ухапшене Србе валидне током целог поступка

Гаранције за ухапшене Србе валидне током целог поступка

Kancelarija-za-KiMГаранције за ухапшене Србе са севера Косова и Метохије које је Влада Србије 10. фебруара доставила Еулексу, свим међународним телима на КиМ, као и амбасадорима држава чланица Квинте у Београду, валидне су током целог поступка.

Тражићемо до Еулекса, који је одговоран за поштовање људских права и међународних стандарда, да у току поступка те гаранције буду прихваћене – речено је листу Данас у Канцеларији за КиМ Владе Србије.

„Очекујемо да Еулекс, после подизања оптужнице, прихвати овај политички и правни акт Београда да се оптужени бране са слободе и гаранцију српске Владе да ће они током целог поступка бити доступни правосуђу. Желимо да верујемо у непристрасност правосуђа и једнакост пред покрајинским институцијама, владавину права на КиМ и примену истих правила за све оптужене, попут примера одобравања одбране са слободе члановима Дреничке групе. Сигурни смо да ће у сваком фер поступку Оливер Ивановић и остали оптужени у овом поступку доказати своју невиност“, кажу у Канцеларији за КиМ, поводом захтева Грађанске иницијативе СДП да за њеног лидера Оливера Ивановића да нове, чвршће гаранције.

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …