Главна / Култура / (Не) Обично вече у Грачаници

(Не) Обично вече у Грачаници

lane_gutovic1У центру Грачанице синоћ је свечано отворен трг који ће носити назив „Трг ослободиоцима“.  У оквиру свечаности  уприличен је наступ Милана Ланета Гутовића који је извео монодраму  „Обично вече“.

Велики број посетилаца  који су испратили овај догађај кажу да су одушевљени, како наступом нашег прослављеног глумца, тако и новим простором, који ће како се надају, убудуће бити простор на коме ће бити много више оваквих и сличних културних догађаја.

Градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић,  који је свечано отворио новоизграђени плато, рекао је да има посебну част да грађанима преда на коришћење нешто што је обавезан део уколико желимо да имамо град.

„Овај простор ће на следећој седници Скупштине општине бити проглашен за Трг ослободиоцима Грачанице, јер се овде налази и споменик. Пре сто година они су сањали свој сан о слободи и новом животу. Ми четрнаест година сањамо свој сан да поново имамо град. Нека ово вечерас буде мали корак ка остварењу нашег сна“, казао је Стојановић.

У радовима на уређењу трга у потпуности је реконструисан и поплочан простор испред полицијске станице и зграде општине Грачаница, засађене саднице, изграђено неколико паркинг места, постављена расвета, а за пар дана биће постављене жардињере са цвећем и клупе. Изградњу Трга у висино од 28.000 евра финансирали су општина Грачаница и Министарство администрације и локалне самоуправе.

Check Also

“Улога моје породице у светској револуцији” вечерас премијерно у Грачаници

Премијера представе “Улога моје породице у светској револуцији” по тексту Боре Ћосића, а у режији …