Главна / Друштво / Градоначелник Стојановић обишао ОШ “Свети Сава” у Сушици

Градоначелник Стојановић обишао ОШ “Свети Сава” у Сушици

стојановић у ош свети саваГрадоначелник Грачанице Бранимир Стојановић обишао је данас , првог  дана у новој школској години, ђаке ОШ „Свети Сава“ у Сушици и пожелео им срећан и успешан почетак школовања.

Смештени у школским клупама, видно узбуђени али са осмехом на лицима, ђаци прваци дочекали су градоначелника и своје учитеље и захвалили на лепим жељама.

„Доста тога је урађено за време летњег распуста, али увек нешто недостаје. Потрудили смо се да најнеопходније услове за рад створимо нашој деци, и задовољан сам резултатима. Имамо златну децу и морамо учинити све како би њихово образовање било квалитетно и на нивоу свих остали школа како у Србији тако и свету“, рекао је Стојановић.

Говорећи о новонасталом проблему са превозом ученика, градоначелник Стојановић је поручио да ће учинити све како би се проблем решио у што краћем временском року.

„Мислим да смо на путу ка разрешењу новонастале ситуације са ђачким аутобусима. Учинићу све што је у мојој моћи да се што пре реши проблем регистрације, како наши ђаци не би били оштећени. Све ово је могло да се реши на много једноставнији начин, али некада недостатак добре воље оних који одлучују о томе, а у овом случају  је то полиција, доведе до овакве ситуације“, истакао је Стојановић.

ош свети саваДиректор ОШ „Свети Сава“ у Сушици Братислав Денић пожелео је добродошлицу  и  успешно школовање новим ђацима, а градоначелнику Стојановићу захвалио на посети и побољшаним условима за рад школе.

„Искористио бих прилику, пре свега, да захвалим градоначелнику Грачанице Бранимиру Стојановићу на посети и уложеним средствима за реновирање зграде и школског инвентара како би се услови за школовање наше деце побољшали“.

У школској 2014/2015.години на територији централног Космета уписано је око 450 ђака првака. Сви радови на реновирању школа су готово завршени, па самим тим и  услови за почетак нове школске године испуњени.

 

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …