Главна / Вести / Косово и Метохија / Бачена бомба на кућу Срећка Николића у Пасјану

Бачена бомба на кућу Срећка Николића у Пасјану

kuca_nikolica_5Јутрос у два сата и пет минута бачена је експлозивна направа у двориште косовског полицајца Срећка Николића у Пасјану. Повређених у овом нападу није било али је причињена материјална штета на фасади куће, гаражи и аутомобилу.

Како је изјавио за Радио Грачаницу Срећко Николић, експлозивна направа је бачена на десет метара од куће. По његовим речима, оштећена су улазна врата куће, прозор, део гараже, а од гелера који је пробио врата гараже оштећен је и аутомобил.

kuca_nikolica_8

Ово је први оружани напад  на породицу Николић а други инцидент. После 1999 године, Николићима је украден тректор а лопови до данас нису откривени.

Како сазнаје Радио Грачаница, одмах након експлозије стигла је патрола Косовске полиције из Пасјана, која је извршила увиђај и о инциденту обавестила централу Косовске полиције у Гњилану.

“Истражни органи су хитно изашли на лице места. Испитали су место догађаја и из првих истражних радњи се сазнаје да је ручна бомба бачена у близини помоћних објеката у дворишту куће”, наводи се у саопштењу регионалне полиције у Гњилану.

Срећко Николић је запослен у Косовкој полицијској служби, а као гранични полицајац ради на капији шест административног прелаза „Мучибаба“ и до сада, како каже, није имао никаквих проблема нити претњи.

Николић: Тражим од надлежних органа да случај што пре расветле и починиоце приведу правди

dragan nikolicГрадоначелник општине Партеш  Драган НИколић  најоштрије је осудио јутрошњи напад на породицу Николић и затражио од надлежних органа да учине све како би се починиоци што пре пронашли и привелли правди.

„Овим поводом желим да најоштрије осудим напад на породицу Срећка Николића из Пасјана и тражим заштиту од надлежних органа за житеље општине Партеш – Пасјане. Тражим од органа безбедности да се починилаци открију и приведу правди“, рекао је градончелник Николић.

Он је казао да до сада није добио никакву информацију од Косовске полиције,  иако су, како истиче,  дужни да га као градоначелника обавесте о бетбедносној ситуацији на територији општине.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …