Главна / Друштво / Петровић обишао радове у улици ка Падалишту

Петровић обишао радове у улици ка Падалишту

slobodan petrovicМинистар локалне самоуправе  Слободан Петровић, обишао је данас радове на деоници пута ка Падалишту у Грачаници, као и Трг Ослободиоцима и полицијску станицу у Грачаници. Петровић је изразио задовољство што су пројекти које је започело министарство локалне самоуправе заједно са Општином Грачаница у завршној фази.

„Министарство локалне самоуправе је у претходној години реализовало низ пројеката којима су обухваћене све општине без обзира на страначку припадност руководства општина и својим радом у протекле четири године поставило висок стандард. Укупна вредност пројеката на територији општине Грачаница је око 200.000 евра, што није мало, ако узмемо у обзир да ово министарство има најмањи буџет“.

Поред  деонице пута ка Падалишту у Грачаници је рађен пројекат Трг Ослободиоцима и реконструкција полицијске станице, а у наредном периоду радиће се на пројекту спортског центра у Лапљем Селу, за који је тренутно расписан тендер.

Гостујући у емисији „Отворени студио“ Радио Грачанице, председник СЛС-а и министар локалне самоуправе Слободан Петровић позвао је грађане Косова и Метохије на уздржаност од провокација, и изразио забринутост због последњих инцидената у низу, који су резултат догађаја на фудбалском мечу репрезентација Србије и Албаније у Београду.

„Сада није добар тренутак за било какве провокације, и морамо се уздржати од реакција на исте. Битно је да се сачува стабилност и не нарушава мир. Надам се да ће сви надлежни по овом питању имати удела у очувању стабилне ситуације на овим просторима“.

Када је у питању решавање институционалне кризе на Космету, која већ дужи период траје, министар Петровић је поручио да се нада да ће се што пре наћи адекватно решење.

„Уколико се у наредних неколико дана не пронађе адекватно решење за излазак из кризе, која већ предуго траје, имаћемо поново изборе, који у овој ситуацији и нису баш потребни, с обзиром да знамо да се за такав догађај издвајају велике суме новца, које би сасвим сигурно могле бити искоришћене у многим другим , ништа мање значајним ситуацијама. Иако листа Српска тренутно нема великог удела у решавању проблематичне политичке ситуације на Космету, наша је обавеза да не стојимо по страни , боримо се за наша права и очување интереса Српске заједнице“, истакао је Петровић.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …