Главна / Друштво / Прикупљено три хиљаде евра за помоћ Алекси и Марији

Прикупљено три хиљаде евра за помоћ Алекси и Марији

Aleksa JovanovicНа добротворној вечери коју је општина Грачаница организовала како би помогла у прикупљању новчаних средстава за лечење десетогодишњег Алексе Јовановића из Угљара прикупљено је око три хиљаде евра. Део новца биће уплаћен и на рачун мале Марије Ђорић из Ораховца којој је такође потребан новац за лечење.

Донаторска вечера која је организована у ресторану Огњиште у Грачаници окупила је представнике институција и невладиног сектора, привреднике, новинаре, спортисте  и све становнике општине који су на овај начин желели да помогну у лечењу Алексе Јовановића из Угљара и Марије Ђорић из Ораховца.

„Ово је само један скроман допринос деци која чекају на нашу помоћ. Наставићемо са сличним активностима јер је на жалост многима потребна помоћ свих нас. Видели смо претходних недеља како то раде појединци , спортски клубови и сви треба да следимо њихов пример“ , саопштено је из кабинета председника општине Грачаница Бранимира Стојановића.

Током наредних дана председник општине Грачаница Бранимир Стојановић посетиће породице Јовановић и Ђорић којима ће, у име свих који су учествовали на донаторској вечери, уручити новац.

Десетогодишњи Алекса је на рођењу остао без кисеоника што је довело до тешког оштећења на мозгу и оставило последице по његов раст и развој. Једина могућност лечења малог Алексе је терапија FSC матичним ћелијама на клиници „ EmCell“ у Украјини за шта је неопходно прикупити 7.500 евра.

Малој Марији, која још увек није проходала, новчана помоћ је неопходна како би њена болест била адекватно дијагностификована, а потом и лечена у Италији.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …