Главна / Друштво / Република Српска и ове године припремила поклоне деци Косова и Метохије

Република Српска и ове године припремила поклоне деци Косова и Метохије

arlovОдбор за помоћ Србима Космета из Републике Српске и ове године ће, као и претходних поводом Никољдана једне од највећих српских слава, од 21 до 24.децембра уручити око 500 поклон пакетића деци на југу Косова и Метохије у селима: Бабин Мост, Прилужје, Милошево и мањим енклавама око Грачанице и Штрпца.

Одбор за помоћ Србима Космета сваке године доноси поклон пакетиће деци у различите делове Космета, а ове године  одлучио је да посети децу коју ретко ко обилази.

Поклоне за децу Косова и Метохије обезбедили су: Синдикална организација ХЕ Бочац, Ауто Мото Савез РС, Тржница Бања Лука, Општина Теслић и Шамац, Радио Телевизија Републике Српске и Одбор за помоћ Србима на Космету из Бања Луке.

arlov_paketici„Одбор за помоћ Србима Космета захваљује свима који су донирали поклон пакетиће и позива заинтересоване, који хоће да обрадују српску децу Косова и Метохије да се укључе у ову хуману акцију, која ће измамити осмех деци, која на Космету живе веома тешко. Ова, као и многе друге, а посебно хуманитарна акција  путем  броја 1411, показује огромну вољу целе Републике Српске да помогне деци и српском народу Косова и Метохије“, истиче Милорад Арлов, председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

У Организацији  Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије,  од 22. до 24. децембра у ревијалном делу Фестивала документарног фила  „ГРАФЕСТ“ у Грачаници биће приказан филм „Дах живота“ режисерке Снежане Брезо, у продукцији РТРС-а.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …