Главна / Култура / Гост Поподнева – Будимка Гавриловић

Гост Поподнева – Будимка Гавриловић

budaГост емисије Пријатно поподне на таласима Радио Грачанице била је Будимка Гавриловић, професорица Музичког васпитања у ОШ Краљ Милутин у Грачаници. По њеним речима, на овим просторима имамо веома талентовану децу када је музика у питању, али је чињеница да нема места где би се тај таленат адекватно исказао, нити довољно музичких догађања где ми учествовали припадници млађе генерације.

– Музичко образовање данас је врло скромно. Велики је утицај музике, медија, музичке разноврсности, што доприноси томе да се у том огромном избору понекад не пронађу правци са којима би омладина и деца требали да буду упознати. Ипак, не можемо да кажемо да ли је нешто лоше или добро јер се ради о индивидуалним укусима. Код деце много тога зависи од фактора средине, од родитеља – каже Будимка Гавриловић.

– У школским плановима заступљена је класика, али то не мора да значи да ће имати велики утицај на децу, када је њихов музички укус у питању, чак већу улогу у томе могу да одиграју медији. Класична музика мора да се познаје да би се волела – додаје професорица Гавриловић.

Check Also

У Грачаници промовисано ново издање “Стремљења”

Иза “Стремљења” које у издању Панораме-Јединство постоји већ шест деценија, стоји рад, дуга и богата …