KosovoNaslovna

LJ. Šubarić: Ekonomska stabilnost porodica i pomoć najugroženijima okosnica našeg rada

Opština Gračanica nastaviće i u narednoj godini da pruža svaki vid pomoći i podrške porodicama kojima je pomoć lokalne samouprave neophoda. U skladu sa tim, osim drugih vidova socijalne pomoći, opština je pozitivno odgovorila na zahteve za jednokratnu novčanu pomoć za skoro 30 porodica i pojedinaca.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić kroz kontinuirane razgovore sa građanima rešava u skladu sa mogućnostima lokalne samouprave probleme koji joj građani iskazuju kroz te razgovore. Svakom zahtevu pristupa se sa pažnjom i detaljnom analizom kao i proverom informacija i pozitivno se odgovara na najhitnije i najneophodnije potrebe građana.

Od stambenog zbrinjavanja, ogreva za zimu, paketa pomoći opština Gračanica jednokratno je novčano pomogla i blizu 30 porodica kojima je je novac hitno bio neophodan pre svega u svrhu zdravstvenog zbrinjavanja.

Predsednica Šubarić naglašava da je opština Gračanica dom svih njenih građana i da je svaki pojedinac i svaka porodica deo nje.

„Zdrava i stabilna porodica okosnica je našeg rada, ali i važan preduslov da se razvijamo kao opština, da društveno i ekonomski jačamo. Verujemo da će u narednoj godini biti manje ovakvih zahteva i posla na terenu kada je pomoć socijalno ugroženima u pitanju. Potrebno je da svi zajednički i jedinstveno radimo na stvaranju ambijenta jačanja solidarnosti, jedinstva i brige za svaku porodicu i svakog pojedinca“, kazala je predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić.

Ona je naglasila da će opština Gračanica i u narednoj godini u skladu sa mogućnostima i potrebama građana nastojati da poboljša socijalnu situaciju ne samo kroz socijalna davanja već i kroz stambeno zbrinjavanje, infrastrukturna ulaganja i osavremenjavanje obrazovnog i zdravstvenog sistema.

Izvor:Opština Gračanica

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button