КосовоНасловна

Петковић: Приштина нападом на Београд жели да скрене пажњу са ситуације на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да премијер и министар унутрашњих послова привремених приштинских институција, Аљбин Курти и Џељаљ Свечља, желе да, вербалним нападом на Београд и помињањем догађаја из Бањске од 24. септембра, желе да скрену пажњу са лоше економске ситуације и бројних ватрених обрачуна у покрајини.

„Још једном, могли смо сви да видимо како Курти и Свечља покушавају да обману целокупну јавност, посебно међународну, позивајући се на трагични догађај 24. септембра у Бањској, не би ли оптужио председника Вучића, државу Србију и Војску Србије за умешаност у овај догађај“, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Додао је да су председник Вучић, органи Републике Србије и он сам, одговарали на неистине „које долазе из уста Џељаља Свечље“.

„Он је данас покушао да прикрије катастрофалну економску и привредну ситуацију и чињеницу да готово сваког дана имате бројна упуцавања и у Приштини, и у другим градовима где углавном живе Албанци јужно од Ибра. Зато користи тему Бањске, напад на председника Вучића, да избегне конкретне кораке који иду ка формирању ЗСО. Тај човек, Курти, који лаже и обмањује, не жели нормализацију односа, већ нове кризе и нападе на северу КиМ“, истакао је Петковић.

Он је негирао Куртијеве тврдње да Милан Радоичић „спрема напад на КиМ“.

„Чули смо га данас да се Радоичић, Београд спремају за нове нападе на Косову и Метохији. Нема никаквог напада. После Бањске, три пута је смањен број српске војске око административне линије. Курти наставља са кампањом лажи и нападима на председника Вучића и Београд, јер тако избегава обавезе које има из дијалога. Није ни чудо што Курти говори како је изгубљено време у Бриселу, него би са Рашићем да пише нови статут српских општина“, поручио је Петковић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон