DruštvoKosovoNaslovna

Osnovci u Goraždevcu za Branka Antića: Humanitarni bazar za humanitarca

Učenici osnovne škole „Janko Jovićević“ u Goraždevcu su,  uz pomoć roditelja, direktora, učitelja i učiteljica, organizovali novogodišnji humanitarni, kako bi prikupili sredstva za lečenje čoveka, koji je godinama prikupljao i donosio pomoć za decu sa KiM, osnivača fondacije „Srpska solidarnost “, Branka Antića, koji je teško bolestan.

Mališani su rado prihvatili ideju svoje nastavnice likovnog Ane Gašić  da pomognu Antiću, koga su mnogi od njih  lično upoznali, kada im je delio pomoć, koju je za njih nesebično mprikupljao. 

„Počeli smo da spremamo bazar pre nekih mesec dana na likovnim sekcijama. Deca od petog do osmog razreda su radila sa mnom a mlađa deca su radila sa učiteljicama. Već smo jednom organizovali bazar prošle godine tako da se to njima jako dopalo. Ove godine su jako radosni, puno su radili, znaju da je to humanitarnog karaktera. Takođe su se oduševili kada su čuli da prikpljamo sredstva da doniramo za Branka Antića. Oni tog čoveka znaju i lično tako da su mi ispričali puno anegdota sa putovanja, sa dolaska za poklone i tako to“, kazala je za Radio Goraždevac  nastavnica  Gašić.

Direktor škole, Milan Anđelković, poželeo je Branku u ime svih da bude zdrav kako bi se i dalje družili.

„ Ovaj bazar je naš pokušaj da se njemu bar jednim delom zahvalimo i odužimo za sve ono što je uradio za našu decu iz Goraždevca, ali i za svu decu na Kosovu i Metohiji. Veliko hvala i želimo mu brz oporavak“, rekao je Anđelković za Radio Goraždevac.

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena fondaciji ,,Srpska solidarnost“, uz podstrek i iskrene želje ovih mališana da Branko pobedi bolest.

Ovo je drugi humanitarni bazar organizovan u ovoj školi,prošlogodišnji je bio posvećen prikupljanju novca za lečenje dečaka Aleksandra Džavrića iz Brestovika.

Izvor: Radio Goraždevac / TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button