Главна / Вести / Косово и Метохија / Протест “Самоопредељења” због амнестије

Протест “Самоопредељења” због амнестије

samoopredeljenjeПристалице покрета “Самоопредељење” протестовале испред косовске скупштине против предлога закона о амнестији, који је на дневном реду скупштине. Тај закон је обавеза које је косовска влада преузела споразумом о нормализацији односа између Београда и Приштине.

Група активиста покрета “Самоопредељење” протестовала је пред скупштином Косова против предлога закона о амнестији који је данас на дневном реду парламента.

Активисти тог покрета синоћ су се окупили пред главним улазом у скупштину Косова, док су данас испред скупштине поставили пано са исечцима из новина у којима се говори о разним догађајима на Косову и испод тога пише да се сва та дела амнестирају.

Потпредседник “Самоопредељења” Шпенд Ахмети је, обраћајући се медијима, рекао да уколико имају имало савести посланици неће гласати за закон о амнестији.

Ахмети тврди да се овим амнестирају две групе, с једне стране Срби који су “запалили граничне прелазе”, а са друге “криминалци који су узурпирали јавну имовину”, рекао је Ахмети.

Он је рекао да међу посланицима у скупштини “има криминалаца који неће моћи да гласају против закона”.

Након тога активисти “Самоопредељења” су се мирно разишли и нису најавили да ће организовати друге протесте.

Закон о амнестији је обавеза које је косовска влада преузела споразумом о нормализацији односа између Београда и Приштине.

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …