Главна / Вести / Косово и Метохија / Конституисана привремена Скупштина КиМ у Звечану

Конституисана привремена Скупштина КиМ у Звечану

sonja_milojevic_zvecanУ Звечану је данас конституисана привремена Скупштина Косова и Метохије а за њеног председника изабран је Славко Стевановић, јавља из ТВ Мост из Звечана Соња Милојевић.
“Само демократска и економски јака Србија може помоћи српском народу на КиМ, али ми не можемо прихватити да цена уласка Србије у ЕУ буде губитак територије и насилна интеграција у институције непризнате државе,” рекао је привремени председник Скупштине КиМ Славко Стевановић.
Седници је присуствовало 97 од укупно 119 посланика који су положили заклетву и усвојили Декларацију привремене Скупштине Косова и Метохије у којој се наводи да је Скупштина представничко тело грађана Србије у покрајини који поштују Устав и законе Србије.
Привремену Скупштину Косова и Метохије чине одборници четири општине са севера Косова а најављено је да ће након доношења статута привремене Скупштине у будући рад овог тела бити делегирани и представници општина јужно од реке Ибар и представници расељених Срба са Косова.
Конститутивној седници није присуствовао нико од представника Владе Србије.
Помоћник председника општине Звечан Љубомир Радовић изјавио је на седници да Срби неће имплементирати бриселски споразум и да неће изаћи на изборе по одлукама и законима из Приштине.
Нећемо да прихватимо Устав и правни поредак друге, туђе државе непризнате и бесправно створене, рекао је Радовић нагласивши да Срби знају свој пут и да неће у Приштину.
“Наш главни град је Београд, наша Република је Србија, не желимо другу државу, друго држављанство или правни поредак,” рекао је Радовић.
За потпредседнике Скупштине изабрани су Коста Гаљак и Добросав Добрић а за секретара именована је Љиљана Љумовић док је за њеног заменика именована Мирјана Васић.

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …