Главна / Вести / Косово и Метохија / Скупштина Косова одбила Закон о амнестији

Скупштина Косова одбила Закон о амнестији

skupstina_kosovaСкупштина Косова није усвојила Закон о амнестији. У расправи која је трајала више од шест сати, посланици из Демократског савеза Косова и Алијансе за буду’ност Косова су оштро критиковали главна решења у закону. Према одбијеном нацрту закома била је предвиђена амнестија за 69 кривичних дела.

Амнестији су се супроставиле и бројне организације цивилног друштва, оптужујуци владу да амнестијом настоји да ослободи кривичне одговорности многе који су дошли у сукоб са законом, а блиски су владајуцој коалицији.

milovan_drecun

  • Дрецун: То је за нас неприхватљиво
Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохији Милован Дрецун рекао је данас да је очигледно да је намера Приштине да у закон о амнестији унесе “неке смицалице” или двосмислености да би потом могла да их злоупотребљава. “То је за нас неприхватљиво и то се свакако неће толерисати”, казао је Дрецун новинарима у Скупштини Србије. Он је казао да ће Београд инсистирати на општој амнестији која не укључује најтежа кривична дела. “Циљ тог закона треба да буде да се спреци могућност да Приштина под изговором да је неко од Срба радио у институцијама Србије на Косову и Метохији, то прогласи недозвољеним и противзаконитим деловањем и да на тај начин спречи да те особе раде у Заједници српских општина”, рекао је Дрецун.

Извор: Вести.

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …