Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун: Оружане снаге дестабилизују положај Срба на КиМ

Дрецун: Оружане снаге дестабилизују положај Срба на КиМ

drecunПредседник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је данас да формирање оружаних снага на Косову дестабилизује положај српског народа, а оне су и претње, не само опстанку и безбедности Срба на Косову, већ и реализацији Бриселског споразума.

Дрецун је новинарима у парламенту рекао да та формација никако не може да буде заштитник цивила.
“Како ће назвати ту формацију не мења суштину ствари. Што се нас тиче, то не може да буде војска Косова, јер ми не признајемо једнострано проглашену независност”, рекао је Дрецун.

Он сматра да та формација никако није допринос регионалном миру и стабилизацији, као да није ни допринос примени Бриселског споразума.
“Та оружана формација, која је наследник по злу познатог косовског заштитног корпуса, а који је наследник терористичке ОВК, је створена, обучена и наоружана од стране НАТО. Мислим да није допринос регионалном миру и стабилности да та формација сада неким административним преименовањима постане некаква војска”, рекао је Дрецун.

Он сматра да то албанска страна ради највише из “унутрашњих разлога”, јер је осетила да јој позиција на међународном плану слаби и жели да се наметне као неки партнер НАТО-а.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …