Главна / Вести / Косово и Метохија / КЗШ СНС КО поводом текста у “Нашим новинама”

КЗШ СНС КО поводом текста у “Нашим новинама”

kosovski_okrugУ Прес центру Косовског управног округа, данас је одржана коференција за штампу чланова СНС-а централног Косова и Метохије а поводом текста под насловом „ Владин повереник на Косову и Метохији лице с потернице“ које су објавиле „Наше новине“.

Начелник Косовског управног округа Владета Костић изјавио на конференцији за штампу да су у тексту изнете многе неистине на име својих колега и да је све у циљу предизборне кампање за предстојеће локалне изборе у покрајини.

„ Што се тиче мог имена и презимена, ја о томе нећу да говорим, а предпостављам да ме не именовани аутор текста врло добро познаје, намерно нећу да употребим реч новинар, како не бих вређао вашу професију. Упознао сам вас са људима, то су ови људи који ту седе и они ће рећи колико ту има или нема истине“, рекао је кратко Костић.

Присутни чланови СНС на конференцији за штампу, сматрају да „Наше новине“ иду толико далеко да пишу да је секретар општине Подујево Негован Шарановић на, како су истакли, некаквој потерници МУП-а Србије.

„Одговорно тврдим да је пласиран текст наручена лаж, која је пласирана са циљем да ме деградира и компромитује у јавности“ , рекао је Шарановић, указујући на тренутак у коме се ова „лаж“ пласира, како је истакао, пред наступајуће изборе.

На конференцији за штампу било је речи и о ангажовању лица која су радила у Косовским институцијама а сада су чиновници локалних самоуправа које раде по систему Републике Србије, који су препознати у тексту који су објавиле „Наше новине“ а једна од њих је в.д директор Јавно-комуналног предузећа Ивана Лазић.

„Ја имам решење за директора Јавно-комуналног предузећа и никако не радим на два радна места, код два послодавца. Свој отказ сам благовремено најавила свом шефу и директору“, нагласила је Лазићева.

Бранимир Стојановић, функционер Српске напредне странке и шеф бироа Канцеларије за Косово и Метохију у Грачаници, истакао је да је у поменутом тексту, постојала отворена намера да се, како је рекао, испљују чланови СНС-а.

„Више је него јасно да је постојала отворена намера да се без икакве аргументације „испљују“, пре свега начелник округа, ја и остали функционери Српске напредне странке“, рекао је кратко Стојановић новинарима.

На крају конференције речено је да ће чланови СНС-а поднети пријаву против листа „ Наше новине“.

Припремила: Јелена Ђорић

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …