Главна / Вести / Косово и Метохија / Деца са Космета на летовању у Игалу

Деца са Космета на летовању у Игалу

odlazak_na_moreОко педсеторо деце са Косова и Метохије кренуло је јутрос из северне Косовске Митровице на десетодневни одмор у Игалу.

Организатори и овог десетог по реду боравка деце из социјално угрожених породица на море, су Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије и Невладина организација “Сложно у невољи”.

Координатор у Канцеларији у Косовској Митровици Злата Радовановић пожелела је малишанима срећан пут и обећала да ће оваквих акција бити и у будуће.

“Деци је обезбеђен пун пансион, биће смештени у хотелу а спонзори су се побринули да им обезбеде одевне предмете и слаткише”, рекла је Радовановић. Она је додала да деца немају потребе да имају џепарац већ им је све обезбеђено.

“Да би деци боравак био што занимљивији организована је и школа пливања , и едукативне радионице, ићи ће на крстарење Бококо- Которским заливом , обићи ће све манастире и друге културне знаменитости на потезу од Будве до Херцег Новог и отићи на Ловћен”, рекла је она.

Ово је први пут да деца социјално угрожених породица са севера Косова и Метохије иду на летовање а једно од њих је и дете са посебним потребама.

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …