Главна / Вести / Србија / Дачић остаје министар полиције

Дачић остаје министар полиције

dacicПремијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће се у наредних 10 дана разговарати ко ће бити нови министри и како ће изгледати ресори, те да Социјалистричка партија Србије нема ништа против да Министарство финансија и економије преузме највећа странка – Српска напредна странка.

Дачић је, гостујући на телевизији Б92, рекао да још није било речи ко ће преузети које министарство и да ће се наредних дана видети која су најбоља решења.”Није никакав проблем и замена ресора”, рекао је Дачић.

Напомињући да није било разговора о томе да неко од странаца буде у влади, он је рекао да не мисли да би то било лоше и да нема ништа против да се ангажују и странци уколико ће то имати позитвног ефекта.
“Нисам против да се ангажују странци ако ће то имати позитвног ефекта”, рекао је Дачић.

Он је поновио да пред владом остају два циља, ЕУ и развој економије, као и да резултат реконструкције очекује брзо и да Србија мора да жури.

Дачић је поновио да није био за то да лидер УРС-а Млађан Динкић изађе из владе већ да је сматрао да не треба да води финансије.

Према његовим речима, да би реконструкција била темељна мора доћи до промена у ресору финансија и привреде.
Одговарајући на питање о евентуалној оставци на место министра унутрашњих послова, Дачић је рекао: “зашто бих поднео оставку када је оцењено да је поред Министарства одбране то најбоље министарство”.

Извор: Тањуг

Check Also

ММФ потврдила раст српског БДП од 6,5 одсто

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) одржала је продуктивне разговоре са српским властима о политикама за …