Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Саопштење поводом исплате привремених накнада

Канцеларија за КиМ: Саопштење поводом исплате привремених накнада

kancelarija

Поводом застоја у исплати привремене накнаде, која се преко Националне службе за запошљавање исплаћује корисницима који живе ван и на територији АП КиМ, на састанку који је тим поводом одржан 06.08.2013. године у општини Лепосавић са представницима Синдиката запослених на АП КиМ, договорено је да ће се наставити са исплатама месечне накнаде у текућем месецу са обрачуном исплата почев од 19.08.2013. године, чиме се испуњавају редовне исплате и обавезе државе према корисницима исте.

 

Обавештавамо вас да се обавезе Републике Србије на територији АП Косово и Метохија испуњавају према стеченом праву, а не према притисцима и блокадама који ремете нормално функционисање становништва на територији АП КиМ.

Решавањем исплате наведене накнаде држава Србија шаље јасну поруку да се свим расположивим средствима бори за обезбеђивање свих права (здравствене, социјалне и друге заштите, као и пензијског осигурања) својих грађана на АП Косово и Метохија, али да неће и не може имати разумевања за поступке којима се, узимајући као повод интерес грађана на АП Косово и Метохија, инструментализује становништво у политичке сврхе.

 

Check Also

Канцеларија за КиМ: Скрнављење спомен места у Прилепцу порука верске и националне мржње

У општини Ранилуг, у селу Прилепац, родном месту српског кнеза Лазара Хребељановића  исписани су графити …