Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: На изборе са јединственом листом

Ђурић: На изборе са јединственом листом

marko_djuricСветник председника Србије Марко Ђурић изјавио је данас да је на састанку председника Томислава Николића са представницима Срба са центраног Косова постигнуто суштинско јединство представника српског народа на КиМ и државе да се изађе на локалне изборе 3. новембра са јединственом српском листом.

“На састанку са представницима 25 општина са Косова и начелницима свих округа постигнут је јединствен став да се на изборе изађе са уједињеном српском листом иза које ће стајати акт подршке институција у Србији”, рекао је Ђурић новинарима.

Састанку, који је завршен око 16 часова, присуствовали су и премијер Србије Ивица Дачић и директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин, као и саветник председника Србије Марко Ђурић.
У делегацији Срба са југа КиМ били су начелници Косовског, Косовско-поморавског, Пећког и Призренског округа, шеф бироа за КиМ у Грачаници и представници 25 општина јужно од Ибра, између осталог општина Гора, Сува Река, Ораховац, Призрен, Пећ, Ново Брдо, Приштина, Исток, Ђаковица, Дечани, Косово Поље.

Извор: Тањуг

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …