Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић и Мур о изборима на Космету

Ђурић и Мур о изборима на Космету

djuric i murСаветник председника Србије Марко Ђурић пренео је данас директору за јужну и централну Европу Стејт департмента Џонатану Муру забринутост због, како је казао, “повремених отворених опструкција” у спровођењу договора Београда и Приштине.

Како је саопштено из председникове Службе за сарадњу с медијима, Ђурић је саговорника детаљно информисао о напорима наше стране у процесу примене споразума Београда и Приштине и изразио чврсто уверење да ће САД, ЕУ и представници међународне заједнице (првенствено ОЕБС) укључени у организацију локалних избора бити гаранти фер и коректног изборног процеса.

Како се наводи, Ђурић и Мур су током разговора, који је протекао у отвореној и конструктивној атмосфери, размотрили већи број значајних питања из домена билатералне сарадње Србије и САД, регионалне сарадње на Западном Балкану и наставка пута наше земље ка пуноправном чланству у ЕУ.

Мур се сагласио са Ђурићем о потреби даљег интензивирања међусобне сарадње и поновио принципијелну америчку подршку реформама у Србији и пуноправном чланству наше земље у ЕУ.

Такође, Мур је најавио максимално ангажовање америчких представника у успешном спровођењу косовских избора, а посебно је похвалио видно унапређењу сарадњу Србије са земљама окружења, додаје се у саопштењу.

Извор: Тањуг

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …